Kiinalainen lääketiede - Fu xin oktogrammi

01.05.2021Muinaisen kiinalaisen perinteen mukaan Fu Xi on ollut ensimmäinen keisari, kaikista kolmesta mystisestä keisarista, jotka yhdessä loivat tiedon energeettisestä ihmisestä, sairastumisen energiasta ja parantamisen energiasta. Heidän jättämä perintö on Perinteisen kiinalaisen lääketieteen perusta.

Kaikki alkoi ymmärryksestä kahden vastakkaisen voiman vuorovaikutuksesta yin ja yang.

Valkoinen keisari Fu Xi näki meditoidessaan vuorilla, miten päivä supistui yöksi, miten laakso ja vuori olivat toistensa vastakohdat ja miten mies ja nainen ilmenevät vastakkaisina sukupuolina.

On olemassa myös vanha kiinalainen maailman syntytarina, miten 18 000 vuotta sitten oli tyhjyys ja miten tyhjyydessä oli muna, joka sisälsi kaiken olemassa olevan. Ihmisen esi-isä Bangu oli myös munassa ja hajoitti munan, joka jakaantui kahtia. Loi taivaan ja maan, sekä kaiken olemassa olevan. 

Nämä olivat yin ja yang ja yhdessä ykseys. 

Kiinalaisen lääketieteen myös yksi merkittävä juttu on ymmärtää ja sisäistää kolmen tason yhteys, maa taivas ja ihminen. Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä puhutaan, että on olemassa kolme tasoa. 

MAAN TASO

IHMISEN TASO

TAIVAAN TASO

Tämä on yksi merkittävä juttu monen asian kokonaisuuden kannalta. 

Kolmen tason yhteys on myös yksi tapa harjoittaa kiinalaista lääketiedettä. 


Tapoja harjoittaa kiinalaista lääketiedettä on valtavasti ja innoissani haluan nyt kaikille kiinnostuneille jakaa tietouttani.


Tiedän, että kirjoituksiani lukee myös monet oppilaani ja asiakkaani, joten tämä on suoraan rakkaudesta teille kaikille, vanhoille ja uusille lukijoille! 

Haluan myös alleviivata, että kiinalainen lääketiede on niiiiiiiii-iiin moniulotteinen maailma ja siellä on niin paljon koulukuntaeroja. Olen itse omaksunut monta eri näkemystä ja myös ymmärrän ettei ole olemassa yhtä absoluuttista totuutta. Täällä blogissani kirjoitan kiinalaisesta lääketieteestä, niinkuin se on minulle auennut tässä lähes 14 vuoden kokemuksella. 

Tärkein oivallukseni kiinalaisesta lääketieteestä on ollut se, että se saavuttaa jatkuvasti uusia tasoja, oivalluksia, ulottuvuuksia ja nerokkuutta mitä pidemmälle sitä olen tutkinut ja sen kanssa tässä matkaa yhdessä kulkenut.

En tiedä miksi, mutta jostain syystä kiinalainen lääketiede on koko elämäni suurin itohimoni. Ja myös yksi suuri intohimoni on fuxin oktogrammi, joka aukesi minulle 10 vuotta sitten ja mullisti koko maailmani ja edelleen sitä mullistaa. Nyt haluan avata teille kaikille lukijoille, mitä Fu Xin oktogrammi tarkoittaa. 

Fu Xi oli siis valkoinen keisari, yksi kolmesta mystisestä keisarista, jotka loivat yhdessä kiinalaisen lääketieteen ja toivat sen kaikille meille tietoisuuteen. 

Fu XI sai siis oivalluksen ja ymmärryksen yin ja yang energiasta.

Vuorilla meditoidessaan Fu Xi alkoi määrittää yin ja yang energiaa piirtämällä viivoja paperille. Tämä on hyvin merkittävä asia tulkita kiinalaista lääketiedettä ja sen alkuperäistä filosofiaa. Fu Xi piirsi yang energian suorana viivana. Tämä kuvastaa yang energian suurta voimaa ja liikettä. Hän piirsi yin energian katkoviivana, joka kuvastaa liikettä, mutta viivojen välissä on merkittävä tauko, joka ilmaisee hitautta, taukoa, pysähdystä.


Vanhan filosofian pohja on kolme viivaa päällekkäin. Nämä kaikki viivat ilmaisevat yin ja yang energiaa. Ja myös luku kolme on merkittävä. Taivaan taso, ihmisen taso ja maan taso, mysteerin numero. Näitä kolmea viivaa yhdessä kutsutaan trigrammiksi.

Trigrammi on perinteisen kiinalaisen lääketieteen kosmologian perusteisiin kuuluva, kolmesta viivasta syntynyt symboli. Tätä filosofiaa käytetään mm kiinalaisessa lääketieteessä, feng shuissa ja qigongin harjoittamisessa.

 


Fu Xi oli taas meditoimassa ja hänelle ilmestyi seuraavaksi kilpikonna, jonka kuoreen oli kaiverrettu kahdeksan trigrammia. Eli kahdeksan näitä yin ja yang energian kolminaisuus viivoja.

- ala viiva on maan viiva

- keskimmäinen viiva on ihmisen viiva

- ylimmäinen viiva on taivaan viiva


Vanha tarina kertoo myös, kuinka vielä lohikäärme oli ilmestynyt meditoidessa keisarille taivaalta ja lohikäärmeen nahkassa loisti kahdeksan trigrammia.

Hän piti tätä näkyä ilmestyksellisenä. Ja syntyi Fu Xin oktogrammi.


Ensimmäiseksi Fu Xi oli vuorilla yksin meditoimassa, hän sai inhimillisen oivalluksen, näyn ja tiedon yin ja yang energian olemassa olosta. Tämä oli ihmisen taso. Tämä kuvastaa trigrammissa keskimmäistä viivaa.

Sen jälkeen kilpikonna nousi vedestä ja ryömi maalla. Tämä kuvastaa maan tasoa ja alimmaista viivaa.

Viimeisenä vielä lohikäärme ilmeistyi taivaalta, joka kuvaa ylintä viivaa ja taivaallista tasoa. 

Nämä tarinat yhdessä muodostavat kolmen tason yhteyden ja ajatuksen siitä, miten totuus vahvistuu kun tieto tulee kolme kertaa.


Avaan lisää tätä Fu Xin oktagrammia seuraavassa blogissani.


Rakkaudella: Mervi